De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1 rol kruimeldeeg of bladerdeeg Monique Ranou
- 6 witloofstronken
- 3 plakken rauwe ham Monique Ranou
- 3 eieren
- 10 cl melk Pâturages
- 10 cl verse room Pâturages
- 30 g boter Pâturages
- 100 g geraspte Emmentaler Pâturages
- 20 cl kalfsfond
- geraspte muskaatnoot Cigalou
- 1 koffiel. suiker
- Zout, peper Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Verwijder de buitenste bladeren van de witloofstronken en snijd de harde kern van de voet eruit met een puntig mes.
-
Verwarm de oven voor op 190/200°C.
-
Bak de witloofstronken aan alle kanten mooi bruin in de gesmolten boter. Bestrooi ze met de suiker en kruid ze met peper en zout. Overgiet ze met de kalfsfond en laat ze sudderen totdat alle vocht is uitgedampt. Laat dit lauw worden.
-
Meng de 2 hele eieren met 1 extra eierdooier, de melk, de room, een mespuntje zout, een beetje muskaatnoot en een beetje peper.
-
Leg het deeg in de bakvorm, schik hierop de plakken ham, dan de witloofstronken en overgiet alles met het eierroommengsel. Laat de taart 40 minuten bakken.
Tips
Dien je taart lekker warm op met een fris slaatje.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.