Rundergebraad met champignonsaus

Makkelijk
150 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

6 portie(s)
  • 1,5kg 1,5 kg rundergebraad
  • 2càs 2 el olijfolie van Itinéraire des Saveurs
  • Zout, peper
  • Voor de saus:
  • 500g 500 g verse champignons
  • 1 1 sjalot
  • 2càs 2 el boter van Pâturages
  • 1càs 1 el Dijonmosterd van Bouton d’Or
  • 10cl 10 cl room van Pâturages
  • 1càs 1 el Porto
  • Zout, peper
  • Versiering:
  • Verse basilicum

Wijnsuggestie

Cru La Maqueline

Rode wijn – Bordeaux AOP
100% Merlot
2019

6,95€
Château Bellevue de Galvesse

Rode wijn

12,85€

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 30 min
  1. Haal het vlees 1u op voorhand uit de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 210°C (th. 7).

  3. Leg het gebraad in een schotel, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en zet 1u30 tot 1u45 in de oven.

  4. Besprenkel het gebraad regelmatig met het mengsel van olie en vleesjus.

  5. Was en snij de champignons in dikke schijven. Versnipper de sjalot.

  6. Smelt de boter in een pan en fruit de sjalotten en champignons (bewaar er enkele voor de saus). Kruid met peper en doe er de mosterd, room en Porto bij.

  7. Snij het gebraad in sneden en lepel er saus rond. Leg er ook enkele champignons natuur rond en versier met een blaadje basilicum.

Tips

Tip: Eenmaal gaar bedekt u het gebraad met aluminiumfolie en laat u het rusten in de uitgeschakelde oven, met de deur open. Intussen kunt u de champignonsaus maken.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.