De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1,5kg 1,5 kg rundergebraad
- 2càs 2 el olijfolie van Itinéraire des Saveurs
- Zout, peper
- Voor de saus:
- 500g 500 g verse champignons
- 1 1 sjalot
- 2càs 2 el boter van Pâturages
- 1càs 1 el Dijonmosterd van Bouton d’Or
- 10cl 10 cl room van Pâturages
- 1càs 1 el Porto
- Zout, peper
- Versiering:
- Verse basilicum
Wijnsuggestie
Rode wijn – Bordeaux AOP
100% Merlot
2019
Rode wijn
Volg het recept stap voor stap
-
Haal het vlees 1u op voorhand uit de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 210°C (th. 7).
-
Leg het gebraad in een schotel, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en zet 1u30 tot 1u45 in de oven.
-
Besprenkel het gebraad regelmatig met het mengsel van olie en vleesjus.
-
Was en snij de champignons in dikke schijven. Versnipper de sjalot.
-
Smelt de boter in een pan en fruit de sjalotten en champignons (bewaar er enkele voor de saus). Kruid met peper en doe er de mosterd, room en Porto bij.
-
Snij het gebraad in sneden en lepel er saus rond. Leg er ook enkele champignons natuur rond en versier met een blaadje basilicum.
Tips
Tip: Eenmaal gaar bedekt u het gebraad met aluminiumfolie en laat u het rusten in de uitgeschakelde oven, met de deur open. Intussen kunt u de champignonsaus maken.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.