Volg het recept stap voor stap
-
Meng in een kom de bloem en het zout. Maak een putje in de bloem en giet er de gist, de olie en het lauwe water in. Meng met de vingers. Begin in het midden en meng de bloem beetje bij beetje met de vloeistof. Kneed vervolgens krachtig gedurende 5 minuten.
-
Hak de olijven en meng ze al knedend onder het deeg. Dek af met een doek en zet 30 minuten opzij op een warme plek om te rijzen.
-
Maak het deeg plat door het opnieuw te kneden. Vorm een plat ovaal op een geoliede bakplaat.
-
Maak vier inkepingen met een spatel en zet ze een beetje open. Bestrooi met bloem, dek af met een doek en zet opnieuw op een warme plek.
-
Verwarm de oven voor op 250°C (gasstand 8) en bak gedurende 10 minuten. Zet de thermostaat vervolgens op 225°C (gasstand 7) en laat nog 20 minuten bakken.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.