De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 400g 400 g veldsla Saint Eloi
- 2 2 kipfilets Volaé
- 8 8 scampi’s Odyssee
- 1 1 avocado
- 1 1 pompelmoes½ bosje bieslook2 limoenen
- 0,5 2 el sesamolie6 el sojasaus Itinéraire des Saveurs
- 2 1 el honing Elodie
- 2càs Olijfolie Bouton d’Or
- 6càs Peper uit de molen en zout Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Meng het sap van 1 citroen met de honing, de sesamolie, de sojasaus en kruid met peper.
-
Prik de kipfilets in met een vork en laat ze gedurende 4 uur in deze marinade trekken in de koelkast.
-
Pel de pompelmoes tot op het vruchtvlees en snijd de partjes van tussen de vliesjes uit. Zet in de koelkast.
-
Schil en snijd de avocado in blokjes. Besprenkel met citroensap en zet eveneens in de koelkast.
-
Spoel en droog de veldsla en het bieslook.
-
Bak net voor het serveren de kip goudgeel in een eetlepel olijfolie en snijd de filets in stukken.
-
Meng de veldsla, de pompelmoes, de avocado, het bieslook, 2 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout. Dresseer de salade op de borden en leg de kip en de scampi’s erbovenop..
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.