De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 250g 250g gezeefde Chabriorbloem
- 1càc 1 koffielepel poedersuiker
- 1 1 zakje vanillesuiker
- 4 4 eieren Moisson
- 20g 20 g boter Pâturages
- 0,5L ½ l melk Pâturages
- 1 1 snufje zout Cigalou
- Een beetje olie Bouton d’Or voor het bakken
Wijnsuggestie
Witte wijn
Volg het recept stap voor stap
-
Meng de gezeefde bloem, de suiker en het zout in een grote kom.
-
Maak een kuiltje in het midden en voeg de losgeklopte eieren toe.
-
Giet er de gesmolten boter bij en meng opnieuw.
-
Giet er nu traag en al kloppend de melk bij.
-
Laat dit beslag minstens 1 u rusten om te voorkomen dat het elastisch wordt (zonder rusttijd: gebruik dan liever lauwe melk).
-
Verwarm een antiaanbakpan en bedek de hele bodem met een dun straaltje olie.
-
Giet een kleine dosis pannenkoekenbeslag in de pan en houd ze schuin om het deeg egaal over de hele bodem van de pan te verdelen.
-
Laat je pannenkoek bakken totdat hij mooi goudgeel is.
-
Draai de pannenkoek voorzichtig om met een spatel en bak dan de andere zijde.
Tips
Tip: je kunt ook een aroma aan het beslag geven met wat geraspte citroenschil, oranjebloesemwater, anijs of zoethout. Of je kunt ook rum, Cointreau, Grand Marnier toevoegen (alcohol mag je pas na het rusten van het beslag toevoegen). Versier je pannenkoeken met karamel met gezouten boter, appelblokjes, gebakken peperkoekkorstjes of zelfs exotischer, met mangochutney en geraspte kokosnoot.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.