Zeevruchtenrisotto
Deze zeevruchtenrisotto is een elegant en heerlijk gerecht, perfect om indruk te maken tijdens een speciaal etentje. De zeevruchten voegen een unieke rijkdom en diepe smaak toe aan de romige rijst. Eet smakelijk!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 250g 250 g speciale risottorijst van Itinéraire des Saveurs
- 300g 300 g zeeduivel
- 400g 400 g mosselen
- 400g 400 g tapijtschelpen
- 8 8 sint-jakobsnootjes
- 1 1 gesnipperde ui
- 2 2 geplette teentjes look
- 1 1 stengel selder
- 1 1 wortel
- 3 3 laurierblaadjes van Cigalou
- 3 3 takjes tijm van Cigalou
- 3 3 fijngehakte takjes peterselie
- 30g 30 g boter van Pâturages
- 10cl 10 cl witte wijn van Expert Club
- peper en zout van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Maak de zeeduivel schoon en snijd hem in stukken.
-
Spoel de schelpen overvloedig met koud water.
-
Was en schil de selder en de wortel en snijd ze in kleine blokjes.
-
Maak een bouillon met een halve liter water, de groenten, de laurier en de tijm. Kruid met peper en zout.
-
Breng aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de zeeduivel toe. Laat de vis 5 min. sudderen. Voeg de schelpen toe en laat de bereiding nog 10 min. sudderen.
-
Haal de zeeduivel en de schelpen uit de pan (houd ze warm). Zeef de bouillon en zet 70 cl opzij.
-
Snijd de sint-jakobsnoten in tweeën en bak ze 1 min. aan elke kant in de boter met de look en de ui.
-
Kook de rijst 15 min. in een deel van de bouillon. Bevochtig regelmatig met de rest en met de witte wijn.
-
Dresseer de borden. Begin met de rijst. Voeg de vis, de sint-jakobsnoten en de schelpvruchten (zonder schelp) toe. Werk af met peterselie.
Tips
verwijder bij het koken de schelpen die niet opengaan.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.