De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1 rol zanddeeg van Claude Léger, kant-en-klaar
- 1 tl boter Pâturages
- 200 g ingemaakte kersen van Solaya
- 100 g rode bessen van zaadjes ontdaan
- 10 cl frambozensiroop Paquito
- 2 el suiker Regain Bio
- 1 snuifje kaneel Cigalou
- 1 tl maiszetmeel
- 150 g ricotta Fiorini
- 1 el yoghurt Pâturages
- 1 zakje vanillesuiker
- Garnituur 4 blaadjes verse munt
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 190 °C. Steek met behulp van een uitsteekring 4 schijven uit het zanddeeg. Vet de taartvormpjes in met boter en bekleed ze met deeg. Prik met een vork gaatjes in de taartbodems. Knip 4 vellen bakpapier. Leg ze op de taartbodems en bedek ze met gedroogde bonen. Bak blink gedurende 10 minuten. Laat afkoelen op een taartrooster.
-
Laat de kersen uitlekken en bewaar 1 dl sap. Zet apart. Kook in een steelpan het kersensap met de siroop, de suiker en het kaneelpoeder in tot een siroop. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Meng in een kom het maiszetmeel met 1 el kersensiroop. Voeg toe aan de steelpan. Voeg de kersen en de rode bessen toe. Gaar nog 2 minuten. Meng de ricotta, de yoghurt en de vanillesuiker.
-
Haal de taartjes zodra ze koud zijn uit de vormen. Verdeel met een lepel de ricotta over de taartjes. Verdeel de kersen en de rode bessen over de taartjes. Lepel er wat siroop over. Garneer met blaadjes munt.
-
Variant: Deze ricottataartjes kunnen met alle zomervruchten bereid worden: aardbeien, nectarines, abrikozen, …
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.