Zalmtataki, kruidenyoghurt, granaatappelvinaigrette en bieslookolie
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 250g zalm
- 1 granaatappel
- 2 bosjes bieslook
- 50g hazelnoten Paquito
- 100g yoghurt natuur Pâturages
- 100g zonnebloemolie Bouton d’Or
- Zout Itinéraire des Saveurs
- Peper Cigalou
- 1 bosje dille
- 50g olijfolie Bouton d’Or
Wijnsuggestie
Pessac Leognan
Witte wijn – Sauvignon
Volg het recept stap voor stap
-
Marineer de rauwe zalm 10 minuten in zout.
-
Spoel de zalm af met koud water en dep droog met keukenpapier of een handdoek.
-
Leg de zalm op een bord en brand de zalm aan alle kanten aan met een brander.
-
Snijd de zalm in dunne plakjes.
-
Breng de yoghurt op smaak met de fijngesneden bieslook, de fijngehakte dille, zout en peper. Pas op, houd een takje bieslook en een takje dille achter voor de garnering.
-
Haal voor de granaatappelvinaigrette de pitjes uit de granaatappel. Bewaar een paar korrels voor decoratie en maak sap van de rest tot 100g.
-
Meng het granaatappelsap met de olijfolie, breng op smaak met zout en peper.
-
Doe voor de bieslookolie de zonnebloemolie en het tweede bosje bieslook in een blender en mix 15 minuten op hoge snelheid. Zeef het geheel.
-
Leg voor de dressing de yoghurt op het bord, leg de in dunne plakjes gesneden zalm erop, voeg een paar hele hazelnoten, een paar granaatappelpitjes, een takje bieslook en een takje dille toe. Giet de bieslookolie er gelijkmatig over en breng op smaak met de granaatappelvinaigrette.
Tips
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.