Zalm gevuld met kleine groenten
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1 1 hele zalm (ongeveer 1,5 kg)
- 2 2 grote blikken groentemacedoine van Saint Eloi
- 4 4 eieren van Moisson
- 250g 250 g room van Pâturages
- Een paar verse takjes dille
- 1 1 handvol verse zuring
- Zout, peper van Cigalou
Wijnsuggestie
Witte wijn
Volg het recept stap voor stap
-
Was de zalm en dep droog met keukenpapier.
-
Verwijder de centrale graat met een scherp mes.
-
Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie en leg er de hele vis op.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6).
-
Maak de zuring en de dille schoon en hak de dille fijn.
-
Voor de vulling: laat de macedoine uitlekken. Klop de eieren los in een kom, en voeg de room, de dille en de groentemacedoine toe. Kruid met peper en zout en roer goed.
-
Vul de zalm met dit mengsel en sluit met keukentouw. Leg er de zuringblaadjes op en wikkel alles in aluminiumfolie.
-
Schuif voor 1.30 uur in de oven. Verlaag de temperatuur na 30 minuten naar 150 °C (gasstand 5).
-
Neem de vis uit de oven, laat hem in de aluminiumfolie zitten en laat afkoelen op kamertemperatuur.
-
10. Zodra de zalm is afgekoeld, verwijdert u de aluminiumfolie, wikkelt u de zalm in huishoudfolie en legt u de vis minstens 12 uur in de koelkast. Snij vlak voor het serveren in mooie, dikke plakken.
Tips
Serveer deze gevulde zalm met een luchtige saus. Voeg aan mayonaise van Bouton d’Or bijvoorbeeld een mespuntje mosterd van Bouton d’Or toe en schep er een stevig opgeklopt eiwit van een ei van Moisson onder. Een lekkernij!
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.