Volg het recept stap voor stap
-
Klop de eiwitten op. Voeg al kloppend geleidelijk de 360 g poedersuiker toe. Schep er ongeveer 1 glas uit en zet het in de koelkast.
-
Voeg het amandelpoeder, de kaneel en de kirsch toe. Meng tot je een plakkerig deeg bekomt waarmee je een bol kan vormen (voeg indien nodig nog wat amandelpoeder toe). Bedek de kom met vershoudfolie en zet 1 uur in de koelkast.
-
Bestrooi je werkvlak met de rest van de poedersuiker. Rol daarop met een deegrol het deeg uit tot 1 cm dik. Snijd de koekjes uit met een sterretjesvorm en bestrijk met een laagje meringue. Laat ze 12 u. drogen op kamertemperatuur (op een ovenschaal met bakpapier).
-
Verwarm de oven voor op 160 °C (stand 4-5). Bak de sterretjes 5 min. Versier ze met zilveren suikerparels en laat ze afkoelen.
Tips
heb je geen koekjesvorm? Je kan er zelf een maken met een paar laagjes opgevouwen zilverpapier.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.