De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 3 3 mandarijnen
- 2 2 avocado’s
- 1 1 komkommer
- 1 1 granaatappel
- 2càs 2 el hele amandelen
- 1càs 1 el pompoen- of zonnebloempitten
- Enkele blaadjes veldsla
- Enkele scheuten naar keuze
- Saus:
- Sap van één mandarijn
- 4càc 4 tl neutrale olie (koolzaad of andere)
- Zout en peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Was de komkommer en snij in dunne schijfjes.
-
Schil de avocado’s en snij in schijfjes.
-
Snij de granaatappel in twee en verwijder de zaadjes.
-
Schil de mandarijnen en maak de kwartjes los.
-
Doe alle gesneden vruchten en groenten in een slakom, samen met enkele blaadjes (gewassen) veldsla en een handvol scheuten.
-
Maak de saus: meng het sap van een mandarijn met de olie, zout en peper.
-
Giet deze saus bij de salade, bestrooi met amandelen en pitten, meng voorzichtig en serveer.
Tips
Hoe verwijdert u gemakkelijk de zaadjes van de granaatappel? Snij de vrucht in twee, leg ze in de hand met de zaadjes naar beneden en hou ze boven een grote slakom. Sla met een zwaar mes stevig op de velkant. De zaadjes (en het sap) zullen tussen uw vingers door naar beneden vallen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.