Volg het recept stap voor stap
-
Schil de appels en snij ze in dikke plakken. Laat 25 g boter smelten in een pan en bak er de appelplakjes in, aan beide kanten, tot ze een kleurtje hebben. Doe er 3 el suiker bij en laat karamelliseren. Zet opzij.
-
Breek de eieren in een grote kom en klop ze los met de melk en 3 el poedersuiker.
-
Doop de sneetjes brood er snel in, zodat ze niet te zacht worden.
-
Laat de boter smelten in een heel hete pan en bak de sneetjes 3-4 min aan iedere kant. Doe voor ieder nieuw sneetje weer wat boter in de pan.
-
Leg de gekaramelliseerde appelplakjes vlak voor het serveren op en rond de sneetjes brood, gevolgd door een bolletje ijs en enkele blaadjes verse munt.
Tips
U kunt de poedersuiker ook vervangen door bruine suiker. Zitten er geen kinderen aan tafel? Dan kunt u de appels misschien blussen met wat rum!
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.