Wentelteefjes met banaan en chocoladesaus
Deze wentelteefjes met banaan en chocoladesaus zijn een smaakexplosie. De bananen voegen een natuurlijke zoetheid toe en de romige chocoladesaus rondt het geheel perfect af. Het is een troostend, gastronomisch dessert. Eet smakelijk!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 8 8 sneetjes droog brood (het liefst wit)
- 25cl 25 cl melk van Pâturages
- 2 2 eieren van Moisson
- 3càs 3 el poedersuiker
- 50g 50 g boter van Pâturages
- Garnituur:
- 2 2 bananen
- 150g 150 g pure dessertchocolade van Ivoria
- 20g 20 g boter van Pâturages
- 15cl 15 cl room van Pâturages
- Verse munt
Volg het recept stap voor stap
-
Maak eerst de chocoladesaus: verwarm de room en de boter in een pannetje. Breek de chocolade in stukken, voeg die toe en laat smelten. Roer goed tot het mengsel mooi glad is. Neem van het vuur en hou warm.
-
Breek de eieren in een grote kom en klop ze los met de melk en 3 el poedersuiker.
-
Doop de sneetjes brood er snel in, zodat ze niet te zacht worden.
-
Laat de boter smelten in een hete pan en bak de sneetjes 3-4 min aan iedere kant. Doe voor ieder nieuw sneetje weer wat boter in de pan.
-
Snij de bananen net voor het opdienen in plakjes, leg die op het brood en besprenkel met chocoladesaus. Versier met enkele blaadjes verse munt.
Tips
Gebruik enkel brood dat al een paar dagen oud is. Anders krijgt u een onsmakelijk papje! Als u dat niet hebt, legt u de sneetjes op lage temperatuur in de oven. Een kwartiertje volstaat hiervoor. Open het deurtje wel regelmatig om het vocht te verdrijven.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.