De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1 el korianderzaadjes van Bouton d'Or
- 4 preien schoongemaakt, in schuine schijfjes
- 1 stengel selderij schoongemaakt, in schuine schijfjes
- 3 wortelen geschraapt, in schuine schijfjes
- 1 ui geschild, in sliertjes
- 4 kippenborstfilets
- 8 kippenvleugel(s)
- 1 kruidentuiltje (tijm, laurier) van Cigalou
- 1 l groentebouillon van Bouton d'Or
- Saus 2 eidooiers van Moisson, licht losgeklopt
- 10 cl verse room Pâturages
- 1 el citroensap
- zout en peper Cigalou
- Garnituur 2 el kervel fijngehakt
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de olijfolie in een stoofpan met dikke bodem. Fruit de prei, de selderij, de wortels en de uien gedurende 3 minuten. Zet apart. Voeg de kippenborstfilets, de kippenvleugels en het bouquet garni toe. Voeg de bouillon, peper en zout toe. Sluit af en breng aan de kook. Gaar nog 10 minuten op zacht vuur. Voeg de groenten toe. Sluit af en laat nog 10 minuten garen. Verwijder de kippenvleugels en het bouquet garni. Snij de kippenborstfilets in dunne plakjes. Hou warm.
-
Saus: verwarm de room tot net onder het kookpunt. Giet langzaam, al roerend over de eigelen. Voeg het citroensap toe en klop stevig tot een smeuïge massa.Voeg peper en zout toe. Giet bouillon bij de saus. Roer goed. Voeg de kip en groenten toe. Breng verder op smaak indien nodig.
-
Verdeel de waterzooi over diepe borden. Werk af met de kervel.
Tips
Heerlijk met natuuraardappelen of stokbrood.
Variant:
Voeg seizoengroenten toe, zoals asperges, erwtjes, raapjes…
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.