Warme kreeft met truffels en zongedroogde tomaten

 

Makkelijk
40 min
€€€
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 2 grote, gekookte kreeften (of x2 kleine)
  • 80g zwarte truffels (of truffelschilfers, die goedkoper zijn)
  • 16 kerstomaatjes
  • 1 limoen
  • 1càs kristalsuiker Top Budget
  • 6càs truffelolie
  • 6càs olijfolie van Bouton d’Or
  • 1càs balsamicoazijn van Bouton d’Or
  • 1 zak veldsla van Saint Eloi
  • Zout, peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 25 min
  1. Verwarm de oven voor op 240 °C (gasstand 8).

  2. Verwijder de schalen van de kreeften en snij het vlees in stukken. Bewaar de scharen voor de versiering.

  3. Leg de stukken kreeft in een cirkel op ieder bord en wissel af met dunne truffelplakjes of -schilfers.

  4. Besprenkel de tomaten met olijfolie, bestrooi met een beetje suiker en leg ze in een ovenschaal. Schuif voor 10-15 minuten in de oven. Laat een beetje afkoelen.

  5. Maak de vinaigrette door de truffelolie, het sap van de limoen, de balsamicoazijn, zout en peper te vermengen.

  6. Dresseer de borden: leg er de tomaten bij, gevolgd door een kreeftenschaar, enkele blaadjes veldsla en een straaltje vinaigrette.

Tips

Voor een meer betaalbare versie kunt u de truffelplakjes vervangen door witte pens met truffel. Een prachtig huwelijk tussen land en zee!

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.