Visfilet met witbier en crumble van champignons

Makkelijk
33 min
€€
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • Crumble van champignons 250 g champignons de Paris ongeveer gehakt
  • 4 sjalotten ongeveer gehakt
  • 1 el olijfolie van Bouton d'Or
  • 1 mespunt Cayennepeper Cigalou
  • 1 eiwit Moisson
  • 1/2 bosje platte peterselie fijngehakt
  • 1 el tijm Cigalou
  • 50 g paneermeel
  • 1 tl olijfolie van Bouton d'Or
  • 600 g visfilet (kabeljauw, heilbot, schelvis, zeewolf, ...)
  • 1 dl witbier King Brau
  • 1 el citroensap
  • zout Cigalou
  • peper Cigalou
  • Garnituur takjes tijm

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Laat de oven voorverwarmen op 200 ° C.Crumble van champignons: Fruit de sjalotten en de champignons 3 minuten in de olijfolie totdat het kookvocht uitgekookt is. Breng op smaak met zout, peper en Cayennepeper. Laat afkoelen in een kom.Doe er het eiwit, de platte peterselie, de tijm en het paneermeel erbij, en meng goed tot een dikke pasta.Zet opzij.

  2. Breng de visfilets op smaak met zout en peper. Plaats ze in een met olijfolie ingesmeerde schotel en overgiet ze met het witbier en het citroensap. Bedek de filets met de champignoncrumble. Bak gedurende 15 minuten in de oven, tot de vis wit en ondoorzichtig geworden is.

  3. Verdeel de visfilets met de crumble over de borden. Lepel er wat kokvocht over. Garneer met takjes tijm.

  4. Lekker met geroosterde tomatenkwartjes of kerstomaten, gestoomde aardappelen, een aardappelpuree of rijst, naar keuze.

Tips

Hoe weet je of vis klaar is? Vis is gaar wanneer het zijn doorschijnende kleur heeft verloren en het visvlees gemakkelijk in laagjes uit elkaar valt.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.