Velouté van zoete aardappelen

Makkelijk
55 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 600 g zachte aardappel(en)
  • 1 grote ui
  • 1 knoflookteentje
  • 1 limoen
  • 1 tl muskaat Cigalou
  • 1 tl kaneel Cigalou
  • 1 tl paprikapoeder Cigalou
  • 1 tl suiker
  • 2 rozemarijntakjes Cigalou
  • 4 el olijfolie
  • zout en peper van de molen Cigalou
  • Garnituur
  • dunne uienringen
  • gemalen zwarte peper

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 20 min
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze ongeveer 25 minuten in een kookpot in water met de rozemarijn.

  2. Laat de gehakte ajuin glazig worden in 2 eetlepels olie. Voeg de uitgelekte aardappelen, de geciseleerde rozemarijn, de geperste look, muskaatnoot, kaneel en paprika toe. Kruid met zout en peper, meng alles en laat het op een zacht vuur een tiental minuten stoven.

  3. Mix dit alles met 2 lepels olie, de suiker en het citroensap. Voeg zo nodig een beetje water toe en dien de soep warm op.

  4. Versier de soep met wat dunne uienringen en grof gemalen zwarte peper.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.