De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 500 g varkensgehakt
- 5 wortelen
- 2 uien
- 2 rode paprika’s
- 3 lookteentjes
- 24 ontpitte groene olijven Bouton d’Or
- 1 ei Moisson
- 50 g notenpoeder
- 20 g bloem Chabrior
- 1 flesje bier (33 cl)
- 6 eetl. olijfolie Bouton d’Or
- 1 koffiel. 7 kruidenmengsel
- Zout, peper Cigalou
- Garnituur :
- Een handvol olijven en basilicumblaadjes
Volg het recept stap voor stap
-
Was en ontpit de paprika’s en snijd ze in reepjes. Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes.
-
Meng het notenpoeder met de bloem.
-
Kneed het vlees met het ei, zout, peper, de koffiel. 7 kruidenmengsel, de gehakte uien en look. Maak balletjes en wentel ze in de bloem.
-
Neem een stoofpot en laat hierin de balletjes 5 min. kleuren in de olie. Doe er dan de wortelen, de paprika en de olijven bij. Roer en laat nog 5 min. bakken. Giet er het bier bij, roer nog even en laat dit 15 min. stoven met het deksel op de pot.
Tips
Voor de presentatie schik je de groenten rond elk balletje en steek je er een tandenstoker met een olijf en een basilicumblaadje op.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.