De benodigde ingrediënten voor dit recept
4
portie(s)
- 1000g ontbeend varkensgebraad
- 0,5 tl van elke specerij: gember, koriander, mengsel van look, peterselie, Cayennepeper, kruidentuiltje Cigalou
- 25g boter Pâturages
- 2 el olijfolie Bouton d’Or
- 5cl witte wijn
- 15cl warm water
- 1 tl gedehydrateerde kalfsfond Bouton d’Or
- Zout, peper Cigalou
Wijnsuggestie
Château Gaillard
Rode wijne – Beaujolais
Morgon AOC – 100% Gamay
2020
9,60€
Domaine de Rabusas - Chusclan
Rode wijn
8,99€
Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
10 min
-
Meng in een kom alle specerijen (1/2 koffiel. van elk).
-
Meng in een andere kom het warm water, de wijn en de kalfsfond.
-
Leg het gebraad in een braadschotel met de in kleine klontjes gesneden boter en de olie. Bestrooi het met het specerijenmengsel. Kruid met peper en zout. Giet er het mengsel van water, wijn en kalfsfond bij.
-
Zet het gebraad ongeveer 1 uur in de oven op 180° (th° 6).
-
Zodra het vlees gebraden is, laat je het een tiental minuten rusten onder aluminiumfolie.
Tips
Troef: je kunt dit gebraad zelfs koud serveren met een groene salade.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.