De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 700g ontbeend varkensgebraad
- 50cl blond bier
- 2 uien
- 1 lookteentje
- 1 klein blik champignons de Paris in plakjes gesneden
- 12cl verse room Pâturages
- 1 el maïzena
- 1 tl kalfsfond Bouton d’Or
- 15g boter Pâturages
- 1 el olijfolie Bouton d’Or
- Zout, peper Cigalou
Wijnsuggestie
Rode wijn
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de olie en de boter in een stoofpot en laat hierin het vlees met zout en peper aan alle kanten goudgeel kleuren.
-
Snijd de uien in heel dunne plakjes en plet het lookteentje.
-
Zodra het gebraad aan de 4 zijden gebakken is, haal je het uit de pot. Laat nu de uien en de look glazig fruiten. Voeg vervolgens de uitgelekte champignons toe en laat alles enkele minuten bakken.
-
Voeg de kalfsfond toe, leg het vlees weer in de pot, overgiet het met het bier en laat het nog 1 u met het deksel op de pot op een matig vuur gaar worden. Draai het gebraad halfweg de kooktijd om.
-
Voor de saus: los de maïzena in een kommetje op in een eetlepel water, giet dit in de stoofpot en giet er daarna de verse room bij. Laat dit indikken.
Tips
Troef: om de smaak hartiger te maken, kun je 2 eetlepels mosterd aan de room toevoegen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.