Varkensgebraad gevuld met spinazie, feta en paprika
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1 ontbeend varkensgebraad van 1,5 kg
- 2 gele paprika’s
- 90 g feta Itinéraire des Saveurs
- 1 ui
- 2 eetl. gedroogde tomaten
- 200 g verse spinazie
- 1 eetl. mengeling van oregano, tijm, rozemarijn, lookpoeder Cigalou
- Olijfolie Bouton d’Or
- Zout, peper Cigalou
- Keukendraad
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 210°C (th° 7).
-
Schil de paprika’s, verwijder de pitten en snijd ze in dunne repen.
-
Hak de spinazie, fruit deze enkele minuten in de olie en laat uitlekken.
-
Verkruimel de feta en snijd de ui fijn.
-
Snijd het gebraad over de lengte bijna in tweeën om het te kunnen openen zoals een boek en duw het lichtjes plat. Kruid het vlees met de kruidenmengeling en met zout en peper.
-
Leg de spinazie, de paprikareepjes, de fijngesneden ui en de fetakruimels in een laag op het vlees.
-
Maak het gebraad weer dicht, bind het vast met de keukendraad en leg het in een ovenschaal.
-
Bak het gebraad ongeveer 50 min. en laat het nog een tiental minuten rusten onder aluminiumfolie.
Tips
Bij dit gevuld gebraad kun je met oregano gebakken zoete aardappelen serveren.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.