Volg het recept stap voor stap
-
Snijd het gebraad over de lengte zodanig door dat je een gleuf hebt die je kunt openvouwen en maak de opening nog wat breder door aan de zijkant een kleine inkeping te maken. Druk het opengesneden gebraad lichtjes plat. Kruid met peper en zout.
-
Snijd de mozzarella in dikke plakken en steek deze naast elkaar in het vlees.
-
Bestrooi de mozzarella met tijm en bind het vlees dicht met keukendraad.
-
Laat de boter smelten in een pan en laat hierin het vlees 3-4 min. bakken aan de 4 kanten. Begin met de kant waar de “sluiting” zit om deze goed dicht te bakken.
-
Leg vervolgens het gebraad in een braadschaal en laat het ongeveer 30 min. bakken in de oven op 180° (th° 6).
-
Laat het vlees een tiental minuten rusten onder aluminiumfolie vooraleer je het in sneden snijdt en opdient.
Tips
Troef: een ideale combinatie met dit gebraad gevuld met mozzarella, is een ratatouille met zuiderse groenten.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.