Varkenborst, raapjes en verse kruiden

Gemiddeld
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 1 kg varkensborst
  • 2 grote rapen - 4 kleine rapen
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 20 cl druivenpittenolie
  • ½ bosje peterselie
  • ½ bosje bieslook
  • 1 scheutje olijfolie
  • Paprika
  • Zout
  • Peper

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 30 min
  1. Bak de varkensborst in de druivenpittenolie in een afgedekte schotel 3u in een oven op 150°C, samen met de tijm, rozemarijn,look en paprika

  2. Vang de jus van de varkensborst op. Bak de 2 grote, geschilde en in 4 gesneden rapen in de jus van de varkensborst.

  3. Was de 4 kleine raapjes. Maak een salade met de 4 in fijne schijfjes gesneden raapjes (met een mandoline), de grofgehakte peterselie en het in stukken van 1cm gesneden bieslook. Breng op smaak met olijfolie, zout en peper.

  4. Voor het dresseren, snij de borst in 4. Leg een stuk varkensborst op elk bord. Leg 2 stukken grote raap op de borst en bedek met wat raapjessalade.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.