Volg het recept stap voor stap
-
Los de suiker op in 12,5 cl water. Breng het suikerwater aan de kook en zet het vuur lager. Schep de onzuiverheden eraf. Laat 2 min. sudderen tot je een siroop bekomt.
-
Voeg de geschilde appelen – zonder klokhuis – toe en laat ze afkoelen in de siroop.
-
Haal de appelen met een schuimspaan uit de siroop (zet de siroop opzij). Mix de appelen met het sap van een halve citroen tot een puree.
-
Giet de appelpuree bij de siroop. Meng goed.
-
Giet het mengsel in de ijsmachine en volg de instructies van de fabrikant.
-
Giet in elk glas wat calvados en een bolletje sorbet.
Tips
heb je geen ijsmachine? Giet het mengsel dan in een ondiepe metalen schaal. Zet die minstens 2 uur in de diepvriezer en roer elk halfuur. Het resultaat? Een granité.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.