Trompe-l’œil eidessertje
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Voor de zandkoekjes
- 100 g boter van Pâturages
- 220 g bloem van Chabrior
- 90 g poedersuiker
- 3 eieren van Moisson (enkel de dooiers)
- Voor de garnituur
- 1 potje volle plattekaas van Pâturages
- 2 el poedersuiker
- 3 verse abrikozen of abrikozen op stroop van Paquito
Volg het recept stap voor stap
-
Voor de zandkoekjes
-
Maak eerst de boter zacht.
-
Doe de bloem, de suiker, 2 eidooiers en de zachte boter in een kom. Vermeng en kneed het deeg, maak een bol en leg die ongeveer 50 minuten in de koelkast.
-
Rol het deeg dan met een roller uit tot een dikte van 4 tot 5 mm.
-
Snij koekjes uit met een ronde vorm. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met de rest van het eigeel.
-
Schuif voor zo’n 15 minuten in een oven van 180 °C (gasstand 5), tot ze goudgeel zijn, en laat ze dan afkoelen op een rooster.
-
Voor de garnituur
-
Doe suiker bij de plattekaas en bestrijk er elk zandkoekje mee.
-
Leg in het midden voorzichtig een abrikozenhelft. Verse abrikozen was je, abrikozen op stroop laat je goed uitlekken.
Tips
Tip: als je dit gerecht voor volwassenen maakt, kun je aan het deeg 1 tl rum en de geraspte schil van een (bio)citroen toevoegen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.