Trompe-l’œil eidessertje

De benodigde ingrediënten voor dit recept

6 portie(s)
  • Voor de zandkoekjes
  • 100 g boter van Pâturages
  • 220 g bloem van Chabrior
  • 90 g poedersuiker
  • 3 eieren van Moisson (enkel de dooiers)
  • Voor de garnituur
  • 1 potje volle plattekaas van Pâturages
  • 2 el poedersuiker
  • 3 verse abrikozen of abrikozen op stroop van Paquito

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 60 min
  1. Voor de zandkoekjes

  2. Maak eerst de boter zacht.

  3. Doe de bloem, de suiker, 2 eidooiers en de zachte boter in een kom. Vermeng en kneed het deeg, maak een bol en leg die ongeveer 50 minuten in de koelkast.

  4. Rol het deeg dan met een roller uit tot een dikte van 4 tot 5 mm.

  5. Snij koekjes uit met een ronde vorm. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met de rest van het eigeel.

  6. Schuif voor zo’n 15 minuten in een oven van 180 °C (gasstand 5), tot ze goudgeel zijn, en laat ze dan afkoelen op een rooster.

  7. Voor de garnituur

  8. Doe suiker bij de plattekaas en bestrijk er elk zandkoekje mee.

  9. Leg in het midden voorzichtig een abrikozenhelft. Verse abrikozen was je, abrikozen op stroop laat je goed uitlekken.

Tips

Tip: als je dit gerecht voor volwassenen maakt, kun je aan het deeg 1 tl rum en de geraspte schil van een (bio)citroen toevoegen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.