Volg het recept stap voor stap
-
Braad de rosbief met olie en boter op een hoog vuur aan alle kanten aan in een stoofpot. Kruid met peper en zout. Neem de rosbief uit de pot en zet hem apart.
-
Fruit nu de ui, de look, de wortel en het kruidentuiltje in de stoofpot. Leg er het vlees bij, giet er 2 kleine glazen water bij en zet het deksel op de pot.
-
Laat de rosbief op een zacht vuurtje zo’n 8-9 min. garen en vermijd om in het vlees te prikken.
-
Terwijl het vlees rust, maak je de saus klaar: giet de wijn in de stoofpot en laat deze 5 min. op een zacht vuurtje inkoken. Giet er een glas water bij. Laat dit nog 5 min. doorkoken en giet dan de saus door een zeef.
Tips
Laat het vlees altijd een tiental minuten rusten vooraleer je het in sneden snijdt.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.