Toast, burrata, doperwten en groene asperges
Ontdek het recept van onze chef-kok Jérémy Vandernoot voor deze maand juni.
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 4 sneetjes zuurdesembrood
- 2 burratas Itinéraire des Saveurs
- 100g doperwten
- 8 groene asperges
- 2 takjes munt
- 1 limoen
- 1 knoflookteentje
- Een paar blaadjes rucola Saint Eloi
- 2 eetlepels walnoten Paquito
- Olijfolie Bouton d'Or
- Fleur de sel Itinéraire des Saveurs
- Peper Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Wrijf de sneetjes brood in met het knoflookteentje en besprenkel elke kant met olijfolie. Kruid met fleur de sel en peper en rooster de sneetjes 7 minuten in een op 180° voorverwarmde oven. Zet opzij.
-
Kook de doperwten 30 seconden in kokend gezouten water. Laat de erwten afkoelen in koud water en zet apart.
-
Kook de groene asperges 1 minuut en 30 seconden in kokend gezouten water, laat afkoelen en zet apart.
-
Breng de erwten op smaak met fleur de sel, olijfolie en een paar fijngehakte muntblaadjes en citroenschil.
-
Leg op het geroosterde brood een half bolletje burrata, kruid met fleur de sel, peper en een drupje olijfolie, schik de erwtjes, groene asperges, voeg enkele blaadjes rucola en walnoten toe.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.