Timbaaltje van plattekaas met abrikozencompote, vanille en kardemom

Makkelijk
267 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 3 gelatinevellen van 3 g/stuk 150 g verse kaas Pâturages 1 el rietsuiker Regain Bio 2,5 dl halfvolle melk Pâturages rasp van 1 citroen 3 el citroensap 2 eiwitten Moisson, stijfgekloptAbrikozencompote500 g verse abrikozen ontpit, in kwartjes 5 cl water 2 el rietsuiker Regain Bio 1 stukje vanillestokje Elodie, van zaadjes ontdaan 1/2 tl kardemomzaadjes CigalouGarnituur1 handvol pistachenoten van Bouton d’Or, gepeld, fijngestampt

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 20 min
  1. Week de gelatine in koud water. Zet apart. Klop de suiker door de plattekaas. Zet apart. Verwarm de melk met de citroenrasp. Smelt de gelatineblaadjes in de warme maar niet kokende melk. Laat afkoelen. Roer de melk door de plattekaas. Voeg het citroensap toe. Schep voorzichtig 1/3 van de stijfgeklopte eiwitten door de plattekaas en voeg de rest toe. Giet het mengsel in met olie ingevette of met versheidsfolie beklede schaaltjes. Zet de schaaltjes 4 uur koel.

  2. Abrikozencompote: Laat de abrikozen gedurende 5 minuten zachtjes sudderen met het water, de suiker, het vanillestokje en de kardemomzaadjes. Zet apart.

  3. Keer de schaaltjes op borden. Schep rond elke pudding wat abrikozencompote. Werk af met pistachenoten.

Tips

Heerlijk met sneetjes geroosterde brioche.

Bereid de timbaaltjes een dag op voorhand om tijd te winnen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.