Tajine van lamsvlees, gedroogde pruimen en amandelen
Dit recept biedt een heerlijke combinatie van de zoete smaken van pruimen, de rijkdom van amandelen en geurige kruiden. Het is een troostend, geurig gerecht, perfect voor een maaltijd met familie of vrienden. Eet smakelijk!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1kg 1 kg uitgebeende lamsbout500 g gedroogde pruimen Paquito100 g gesorteerde amandelen van Elodie1 kaneelstokje Cigalou1 tl kaneelpoeder Cigalou2 el sinaasappelbloesemaroma Cigalou1 el honing van Elodie3 el olijfolie van Bouton d'Or1 tl gemberpoeder Cigalouzout en peper Cigalou1 ui
Volg het recept stap voor stap
-
Doe het lamsvlees, de in plakjes gesneden ui, 2 soeplepels olijfolie, zout, peper, gember en het kaneelstokje in een snelkookpan. Bak gedurende 5 minuten en roer voortdurend.
-
Bedek met water, dek de pan af en laat gedurende 25 minuten koken na het ontsnappen van de damp.
-
Voeg het kaneelpoeder, de honing en de gedroogde pruimen toe. Laat nog eens 10 minuten koken zonder deksel. Voeg het sinaasappelbloesemaroma toe en laat de saus indikken.
-
Bruineer voor het serveren de amandelen in 1 soeplepel warme olijfolie en versier de tajine ermee.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.