De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 250 g griesmeel met een middelgrove korrel voor couscous Saint Eloi
- 1 courgette
- 1 gele paprika
- 1 tomaat
- 2 witte uien
- 2 citroenen
- 1 sinaasappel
- 5 gedroogde abrikozen
- 1 klein bosje peterselie
- 5 takjes munt
- 6 el olijfolie Bouton d’Or
- Peper en zout Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Pel en hak de uien. Spoel de peterselie en de munt, droog goed en snijd fijn. Snijd de abrikozen in kleine blokjes. Was de sinaasappel, droog hem en rasp de schil.
-
Doe al deze ingrediënten in een kom samen met het griesmeel, 3 eetlepels olijfolie, 25 cl water, peper en zout en meng goed.
-
Overgiet met het sap van 2 citroenen. Dek af met vershoudfilm en zet gedurende 2 uur in de koelkast.
-
Verwarm de grill van de oven voor.
-
Was de courgette, de paprika en de tomaat en droog ze af. Snijd de courgette en de tomaat in schijfjes en de paprika in reepjes. Doe de groenten in een ovenschotel en overgiet met 3 eetlepels olie. Zet onder de hete grill. Draai de groenten na 5 minuten om en laat nog eens 5 minuten grillen. Laat afkoelen.
-
Haal de taboulé uit de koelkast. Meng en schik er net voor het opdienen de gegrilde groenten bovenop.
Tips
Wanneer de taboulé een dag op voorhand wordt bereid, kan het griesmeel de aroma’s van het fruit nog beter opnemen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.