De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1 courgette (350 g), in schijfjes, vervolgens in 4
- 1 rode paprika ontpit, in reepjes van 1 cm
- 1 rode ui in partjes
- 8 kerstomaatjes met steeltjes
- 1 tl + 1 el olijfolie van Bouton d'Or
- 1 rol pizzadeeg Claude Léger
- 4 sneden gegrilde aubergines van Saint Eloi, kant-en-klaar (uit de diepvries), in 4
- 2 el pesto Fiorini
- zout en peper Cigalou
- 1 gele paprika ontpit, in reepjes van 1 cm
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng in een kom de courgette, de paprika, de ui, de kerstomaatjes en 1 el olijfolie. Voeg zout en peper toe. Verdeel over een bakplaat. Rooster gedurende 15 minuten.
-
Rol het pizzadeeg uit. Rol het deeg uit op het werkblad tot een zeer dunne schijf (2 mm dik). Verdeel met behulp van een bakkerskwast de pesto over het deeg. Verdeel de geroosterde groenten en de aubergines over de taartbodem tot 2 cm van de rand. Vouw de rand naar binnen. Bestrijk met de resterende olijfolie.
-
Bak gedurende 15 minuten. Lauwwarm of koud serveren.
Tips
Variant:
Maak individuele taartjes door met behulp van een uitsteekvorm schijven van 14 cm doorsnee uit te steken. De kooktijd is dan slechts 7 à 10 minuten.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.