De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 6 gedroogde abrikozen van Paquito
- 4 ontpitte pruimen
- Enkele gepelde walnoten, hazelnoten en pistachenoten van Chabrior
- 2 gedroogde vijgen van Paquito
- 250 g mascarpone van Pâturages
- 150 g amandelpoeder van Chabrior
- 2 el bloem van Chabrior
- 1 ei van Moisson
- 100 g suiker
- 1 el poedersuiker
- 1 el rum
Volg het recept stap voor stap
-
Doe de walnoten, hazelnoten en pistachenoten samen met de suiker in de kom van de mixer. Hak in grove stukken en zet opzij.
-
Mix ook de abrikozen, pruimen en vijgen met wat suiker en zet opzij.
-
Giet de rest van de suiker, de bloem, het ei, de mascarpone, de rum en het amandelpoeder in de kom van de mixer en mix tot een gladde crème.
-
Voeg de bereiding toe (abrikozen, vijgen en pruimen) en mix even tot een glad mengsel.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6).
-
Verdeel het deeg over ingevette ovenschaaltjes (of vormen van silicone). Bestrooi rijkelijk met de mix van gedroogde vruchten. Zet een twintigtal minuten in de oven.
-
Wacht even voor u ze uit de vorm haalt. Bestrooi de studentenhaver dan met poedersuiker en dien op.
Tips
Deze taartjes zijn heerlijk bij rum-rozijnenijs van Adélie.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.