Studentenhaver met mascarpone

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

6 portie(s)
  • 6 gedroogde abrikozen van Paquito
  • 4 ontpitte pruimen
  • Enkele gepelde walnoten, hazelnoten en pistachenoten van Chabrior
  • 2 gedroogde vijgen van Paquito
  • 250 g mascarpone van Pâturages
  • 150 g amandelpoeder van Chabrior
  • 2 el bloem van Chabrior
  • 1 ei van Moisson
  • 100 g suiker
  • 1 el poedersuiker
  • 1 el rum

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 20 min
  1. Doe de walnoten, hazelnoten en pistachenoten samen met de suiker in de kom van de mixer. Hak in grove stukken en zet opzij.

  2. Mix ook de abrikozen, pruimen en vijgen met wat suiker en zet opzij.

  3. Giet de rest van de suiker, de bloem, het ei, de mascarpone, de rum en het amandelpoeder in de kom van de mixer en mix tot een gladde crème.

  4. Voeg de bereiding toe (abrikozen, vijgen en pruimen) en mix even tot een glad mengsel.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6).

  6. Verdeel het deeg over ingevette ovenschaaltjes (of vormen van silicone). Bestrooi rijkelijk met de mix van gedroogde vruchten. Zet een twintigtal minuten in de oven.

  7. Wacht even voor u ze uit de vorm haalt. Bestrooi de studentenhaver dan met poedersuiker en dien op.

Tips

Deze taartjes zijn heerlijk bij rum-rozijnenijs van Adélie.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.