Stronk met mascarpone en krieken
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1 bokaal krieken op siroop
- 250 g mascarpone van Pâturages
- 50 g boter van Pâturages
- 10 cl volle room van Pâturages
- 6 eieren van Moisson
- 100 g bloem van Chabrior
- 100 g fijne suiker van Top Budget
- 100 g poedersuiker
- 5 cl kirsch
- Versiering:
- Witte chocoladekrullen
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 7).
-
Klop 4 eidooiers onder de poedersuiker. Schep er de 4 stevig opgeklopte eiwitten onder en vermeng met de gesmolten boter en de bloem tot u een glad deeg hebt.
-
Strijk dit deeg uit over een bakplaat met bakpapier op en zet 10 minuten in de oven. Leg het vervolgens op een vochtige handdoek, rol op en laat afkoelen. Zo krijgt u een biscuit.
-
Klop 2 eidooiers onder de poedersuiker, schep er de mascarpone onder en klop opnieuw. Schep er de 2 stevig opgeklopte eiwitten en de tot slagroom opgeklopte room onder. Schep er ¼ van de room uit en voeg dan de uitgelekte krieken toe (bewaar de siroop en 2 el krieken voor de versiering)
-
Rol het biscuit uit en bestrijk het met een mengsel van kriekensiroop/kirsch.
-
Strijk de kriekencrème uit en rol het biscuit opnieuw op.
-
Bestrijk de uiteinden met het opzij gehouden kwart room. Plaats 4 uur in de koelkast.
-
Leg de opzij gehouden krieken vlak voor het serveren op de stronk en versier met witte chocoladekrullen.
Tips
Voor perfecte slagroom zet u de room het best bovenin de koelkast en de kom en de kloppers in de diepvriezer.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.