De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 4 kabeljauwmoten (800 g)
- 8 aardappelen
- 1 ui
- 5 lookteentjes
- 1 onbehandelde citroen
- 8 laurierblaadjes Cigalou
- 4 takjes tijm Cigalou
- 2 eierdooiers Moisson
- 1 koffiel. venkelzaad Cigalou
- 150 ml droge witte wijn Expert Club
- 100 ml olijfolie Bouton d’Or
- Zout, peper Cigalou
Wijnsuggestie
Witte wijn – AOP Entre-deux-mers
Cépages : Sauvignon et Sémillion
2021
Volg het recept stap voor stap
-
Schil de aardappelen en kook ze 20 tot 25 min. in gezouten kokend water met 4 laurierblaadjes en de tijm.
-
Breng in een grote pot 1 liter water, de wijn, de in 4 gesneden ui, de citroenschillen, 4 laurierblaadjes, de venkel en een geperst lookteentje aan de kook.
-
Leg hierin de kabeljauwmoten en laat ze ongeveer 10 min. blancheren.
-
Laat de vis uitlekken. Giet de bouillon door de zeef en zet hem opnieuw op een zacht vuur.
-
Maak de looksaus klaar: pel en pers de overblijvende look, meng deze met de eierdooiers en giet er beetje bij beetje de olie bij terwijl je het mengsel klopt. Kruid met peper en zout.
-
Neem de bouillon van het vuur, giet er het looksausje bij en roer goed. Voeg de kabeljauw en de aardappelen toe en meng voorzichtig. Dien warm op.
Tips
Voor een fijnere versie kun je de kabeljauw vervangen door zeeduivel (dan heb je een echte vispan op de wijze van Sète).
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.