Stoofpotje van asperges en gerookte eend
Ontdek dit lenterecept van chef-kok Jeremy Vandernoot, speciaal gemaakt voor klanten van Intermarché!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 500g witte asperges
- 12 sneetjes gerookte eendenborst
- 1 ui
- 50cl gevogeltefond
- 20cl room Pâturages
- 0,5 bosje peterselie
- 2 el neutrale olie
- Zout en peper
Wijnsuggestie
Rode wijn
Volg het recept stap voor stap
-
Schil de asperges en snijd de kopjes eraf. Houd de kopjes en de stengels aPert.
-
Verhit olie in een pan en fruit de gesnipperde ui zonder ze bruin te laten worden. Voeg de aspergestengels en de gevogeltefond toe en laat 20 minuten garen op een zacht vuurtje.
-
Mix alles fijn en zeef het zodat je een glad mengsel verkrijgt. Voeg de room toe en laat nog 10 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper.
-
Snijd twee aspergekoppen met een mandoline in sneetjes van 1 mm en zet ze aPert.
-
Kook de resterende aspergekoppen 3 minuten in gezouten kokend water.
-
Schik alles in een kom en voeg een paar sneetjes eendenborst toe. Bestrooi met gehakte peterselie.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.