Spiesjes van tijgergarnalen, salsa van ananas en papaja
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Salsa van ananas en papajarasp sap van lime 2 el sinaasappelsap 1 el bruine suiker 1 el olijfolie van Bouton d'Or 5 sneden verse ananas geschild, in blokjes 1/2 papaja geschild, ontpit, in blokjes 1/2 middelgrote ui in partjes 1 klein chilipepertje ontpit, fijngehakt 3 el koriander fijngehakt 1 el olijfolie van Bouton d'Or 20 tijgergarnalen zout en peper
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de grill voor en vet het rooster in met olijfolie. Salsa van ananas en papaja : Meng in een slakom de limoenrasp en het sap, het sinaasappelsap en de bruine suiker. Voeg zout en peper toe. Voeg al roerend de olijfolie toe. Voeg vervolgens de ananas, de papaja, de rode ui, de Spaanse peper en de koriander toe. Roer goed. Zet koel.
-
Verwijder het grijze draadje uit de ruggen van de garnalen (zie keukentip). Rijg de garnalen recht van de staart naar de kop op bamboespiesjes. Bestrijk ze met olijfolie. Gril de garnalen gedurende 2 à 3 minuten aan elke kant.
-
Verdeel de spiesjes over de borden. Serveer met de salsa. Garneer met takjes koriander.
Tips
Heerlijk met een rijstsalade of een taboulé.
Slim!
Door de garnalen aan een spies te rijgen, blijven ze mooi recht tijdens het grillen.
Variant:
Vervang de verse ananas door schijven ananas uit blik, uitgelekt en in blokjes gesneden.
Keukentip:
Maak met de scherpe punt van een mes een inkeping over de rug van de garnalen en verwijder met een mespunt het grijze darmkanaal.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.