De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 500 g kikkererwten uit blik
- 125 g quinoa
- 200 g geraspte Parmezaan
- 20 cl groentebouillon
- 3 sneden wit brood
- 2 rode uien
- 1 lookteentje
- 1 bos platte peterselie
- 1 eetl. olijfolie Bouton d’or
- ½ koffiel. Cayennepeper in poeder Cigalou
- 1 koffiel. komijnpoeder Cigalou
- Zout en peper Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
-
Pel de look en één ui en hak ze fijn.
-
Snijd de korst van het brood en snijd het wit in blokjes.
-
Neem een kookpot en fruit in de olie de fijngehakte look en ui en de Cayennepeper. Voeg de quinoa en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Laat dit 15 min. koken met het deksel op de pot.
-
Zodra dit mengsel gekookt is, laat je het uitlekken. Doe het in de mixerbeker met de kikkererwten en het brood. Mix.
-
Voeg de Parmezaan, de platte peterselie en de komijn toe. Kruid met peper en zout en mix opnieuw.
-
Rol balletjes van dit mengsel en steek ze afwisselend met stukken van de overblijvende ui op spiesjes.
-
Rooster de spiesjes op de barbecue.
Tips
Troef: bij deze balletjes kun je een broccolipesto serveren en als je geen kikkererwten in huis hebt, mag je ze altijd vervangen door linzen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.