De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Droge marinade met paprikapoeder
- 2 el paprikapoeder Cigalou
- 1 el tijm van Cigalou, tot poeder gestampt
- 1 el rozemarijn van Cigalou, tot poeder gestampt
- 2 el knoflookpoeder Cigalou
- 1 el uienpoeder Cigalou
- 0,5 tl nootmuskaat Cigalou
- 0,25 tl hele piment van Cigalou Cigalou, in vlokken
- 5 el bruine suiker
- 1250g spareribs
- 1 el olijfolie van Bouton d'Or
- zout en peper Cigalou
Wijnsuggestie
Rode wijn – AOP Côtes du Roussillon Villages
Cépages : Syrah, Carignan, Grenache noir
2019
Rode wijn
Volg het recept stap voor stap
-
Droge marinade met paprika: Meng in een kom het paprikapoeder, de tijm, de rozemarijn, het knoflook, de ui, de nootmuskaat, het piment, de bruine suiker, zout en peper. Bestrijk de spareribs met de droge marinade. Rol in huishoudfolie. Zet koel gedurende 30 minuten.
-
Verwarm een grill of een barbecue voor. Dep de spareribs droog met keukenpapier. Bestrijk met olijfolie. Gril gedurende 8 minuten aan elke kant. Bestrijk opnieuw met marinade. Gril nog 1 minuut aan elke kant. Rol het vlees in een vel aluminiumfolie. Zet 10 minuten apart.
-
Snij de spareribs. Verdeel over de borden.
Tips
Heerlijk met aardappels uit de oven en een salade van kropsla.
Variant:
Vervang de spareribs door een varkenshaasje, een varkensribstuk of kip.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.