De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 600g 600 g prei
- 200g 200 g wortelen
- 140g 140 g selderij
- 2 2 teentjes knoflook
- 30g 30 g boter van Pâturages
- 1 1 laurierblad van Cigalou
- 50g 50 g bloem van Chabrior
- 500ml 500 ml halfvolle melk van Pâturages
- 1 1 blokje kippenbouillon van Bouton d'Or
- 33ml 330 ml bier
- 15ml 15 ml worcestershiresaus
- 2g 2 g mosterd van Bouton d’Or
- Zout, peper van Cigalou
- 350ml 350 ml water van Ondine
Volg het recept stap voor stap
-
Maak de groenten schoon en snij ze in gelijke stukken van ongeveer 1 cm. Hak de knoflook fijn.
-
Bak de groenten, de knoflook en de laurier in boter in een kookpan, tot ze zacht zijn (ongeveer 6-7 min). Zet het vuur lager en doe er de bloem bij. Laat 2-3 min bakken, onder regelmatig roeren.
-
Los het bouillonblokje op in 350 ml water. Giet samen met de melk en het bier in de kookpan. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur ongeveer 5 minuten sudderen, zonder deksel.
-
Doe er de mosterd en de worcestershiresaus bij. Kruid met peper en zout. Vis er het laurierblad uit.
Tips
Tip: u kunt deze heerlijke soep serveren met toastjes met Hervekaas.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.