Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
10 min
-
Schil en was de aardappelen en snijd ze in schijven van ongeveer 5 mm.
-
Wrijf je gratinschotel in met het lookteentje en beboter hem lichtjes.
-
Strooi peper en zout op de bodem van de schotel.
-
Leg de aardappelschijven in de schotel en strooi er nog wat peper op.
-
Beng de melk aan de kook en giet ze op de aardappelen.
-
Zet de schotel in de microgolfoven (maximum vermogen) gedurende +/- 10 min. (de melk moet veel ingekookt zijn).
-
Zet de gratin enkele minuten onder de gril om hem een beetje te laten kleuren.
Tips
Je kunt dit gerecht ook gratineren met war geraspte gruyère, maar dan wordt het wel een Gratin Savoyard!
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.