De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 0,5 1/2 suikermeloen
- 0,25 1/4 watermeloen
- 2 2 kipfilets
- 6 6 blaadjes ijsbergsla
- 0,25 1/2 bolletje mozzarella van Pâturages
- 5 5 sprietjes bieslook
- Marinade:
- 1càs 1 el sesamolie van Bouton d’Or
- 0,25 Het sap van 1/2 citroen
- 1càs 1 el honing van Elodie
- 2 2 teentjes knoflook
- Zout, peper van Cigalou
- Vinaigrette:
- 3càs 3 el frambozenazijn
- 1càs 1 el honing van Elodie
- 2 2 sjalotten
- 5càs 5 el olijfolie van Bouton d’Or
- Zout en peper van Cigalou
- Versiering:
- Muntblaadjes
- De schil van de uitgeholde meloen
Volg het recept stap voor stap
-
Maak eerst de marinade: doe de sesamolie, het citroensap, de honing, de fijngehakte teentjes knoflook, zout en peper in een schaal. Leg er de kipfilets in, dek af en plaats minstens 1 uur in de koelkast.
-
Maak de ijsbergsla schoon en snij in grote stukken.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 6-7).
-
Maak de vinaigrette door olie, azijn, sjalotten, zout en peper te vermengen.
-
Maak met een bolletjeslepel balletjes van de suiker- en watermeloen.
-
Snij de mozzarella in kleine blokjes.
-
Schep de kip uit de marinade.
-
Verhit een grillpan en leg er de kip ongeveer 5 min in. Snij het vlees in stukjes en laat afkoelen.
-
Dien op in de uitgeholde meloen. Leg er de ijsbergsla, de blokjes mozzarella, de stukjes kip en de meloenballetjes in en besprenkel met de vinaigrette. Versier met verse muntblaadjes.
Tips
Tip: als het iets krokanter mag zijn, voegt u een paar croutons van Saint Eloi toe.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.