Slaatje van gerookte zalm met whisky en koriander
Makkelijk
15 min
€€
De benodigde ingrediënten voor dit recept
4
portie(s)
- whiskyvinaigrette
- sap van 1 sinaasappel
- sap van 1/2 citroen
- 3càs 3 el whisky Highland Cross
- 1càs 1 el gember geraspt
- 0,25càc 1/4 tl koriander poeder Cigalou
- 3càs 3 el olijfolie van Bouton d'Or
- 300g 300 g blokjes van gerookte zalm Odyssée
- 4càs 4 el blokjes van rode paprika
- 2càs 2 el koriander fijngehakt
- 2càs 2 el gember gepekeld
- 150g 150 g bladspinazie hele blaadjes
- zout en peper Cigalou
- Garnituur
- 1càs 1 el noriblaadjes fijngehakt
- takjes koriander vers
Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
15 min
-
Whiskyvinaigrette: Meng in een kom het sinaasappel- en citroensap, de whisky, de gember, de koriander, zout en peper. Voeg al roerend de olijfolie toe. Zet koel.
-
Roer in een kom de blokjes gerookte zalm door 2 el vinaigrette. Meng in een slakom de paprika, de zalm, de koriander en de gember.
-
Verdeel de spinazie over de borden. Verdeel de salade over de spinazie. Besprenkel met vinaigrette. Bestrooi met noriblaadjes. Werk af met een takje koriander. Serveer de resterende vinaigrette in een kommetje.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.