De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 4 porties skreihaasje
- 2 el olijfolie Bouton d’Or
- Fleur de sel, peper van Cigalou
- Crumble:
- 40 g chorizo
- 30g koude boter van Pâturages
- 15 g geraspte parmezaan
- 20 g speculaas van Chabrior
- Coulis:
- 1 rode paprika
- 10 cl groentebouillon
- 3 el olijfolie van Bouton d’Or
- Zout en peper van Cigalou
- Versiering:
- Rucola
Volg het recept stap voor stap
-
Voor de crumble: hak de chorizo en meng die met de vingertippen door de boter, parmezaan en verkruimelde speculaas.
-
Smeer uit op een plaat bedekt met bakpapier en bak 15 min. in de oven (180° th.6). Draai af en toe om met een spatel.
-
Voor de coulis: verhit de groentebouillon in een kookpot. Doe er de gepelde, ontpitte en in stukken gesneden paprika bij. Laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuur. Voeg de olijfolie, zout en peper toe en mix. Bewaar op kamertemperatuur.
-
Verhit de olie in een pan en bak het skreihaasje 2 min. aan elke kant. Geef een draai aan de pepermolen en bestrooi met een snufje fleur de sel.
-
Versier met crumble, serveer met de paprikacoulis en bedek met een blaadje rucola.
Tips
Tip: skrei is het pareltje onder de kabeljauwen. Bewaar die steeds op minder dan 4° en eet hem binnen de 24u.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.