Skrei met spek en lookroom

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 4 stukken skrei
  • 1 bol knoflook
  • 1 laurierblad van Cigalou
  • 4 fijne sneetjes gerookt spek van Monique Ranou
  • 3 el olijfolie van Bouton d’Or
  • 15 cl verse room van Pâturages
  • Zout en peper van Cigalou
  • 1 takje peterselie

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 20 min
  1. Maak de teentjes knoflook los en kook ze met schil 10 minuten in gezouten water, samen met een blaadje laurier.

  2. Verwarm de oven voor op 210°C (th. 7).

  3. Verhit 1 el olie in een pan en bak er de stukken skrei in. Omwikkel elk stuk met een sneetje spek. Leg in een schotel, besprenkel met 1 el olie en zet 10 minuten in de oven.

  4. Vang de pulp van de knoflook op en mix met de room. Kruid met zout en laat 10 min. indikken.

  5. Zet het vuur af en maak een emulsie met 1 el olijfolie.

  6. Lepel wat lookroom over de skrei, bestrooi met gehakte peterselie en geef een draai aan de pepermolen. Serveer.

Tips

Tip: deze stukken skrei zijn lekker bij ovengebakken aardappeltjes in de schil.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.