Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 210°C (th. 7).
-
Besprenkel de skrei met olie, bestrooi met zout en peper en bak goudbruin in de pan.
-
Meng de tahina (sesamcrème) met het citroensap en 50 ml water. Maak een glad mengsel.
-
Fruit de versnipperde uien in 2 el olie. Voeg de crème en komijn toe en bak 10 minuten op een zacht vuur.
-
Leg de vis in een diepe schotel, lepel er crème over en zet 20 minuten in de oven.
-
Bestrooi bij het serveren met versnipperde munt.
Tips
Tip: u kunt de tahina zelf maken. Mix 100 g gebrand sesamzaad met 30 g arachideolie (en wat sesamolie voor een lichte hazelnootsmaak). Schraap de randen regelmatig af zodat het deeg mooi in het midden van de mixer blijft.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.