Sint-jakobsvruchten met karamel van balsamicoazijn en tagliatelle van courgette met hazelnoot
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 16 sint-jakobsvruchten
- 2 courgettes
- 1 kleine sjalot
- 1 tiental gepelde hazelnoten
- 1 el zure room van Pâturages
- 1 el bruine suiker
- 3 el hazelnootolie van Bouton d’Or
- 20 g boter van Pâturages
- 50 ml balsamicoazijn van Bouton d’Or
- Zout en peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Was de courgettes, snij er de 2 uiteinden af en snij met een getande dunschiller
-
in tagliatelle.
-
Blancheer ze enkele seconden in gezouten kokend water en hou ze kort onder koud water zodat ze knapperig blijven. Giet af en bewaar op een bord.
-
Vermeng de fijngehakte sjalotten, de vermalen hazelnoten, de hazelnootolie, zout en peper en schep over de tagliatelle.
-
Vermeng de azijn en de bruine suiker in een steelpannetje en laat op laag vuur inkoken tot een siroop.
-
Neem van het vuur, giet er de room bij en zet opzij.
-
Bak de sint-jakobsvruchten 1 minuut aan elke zijde goudkleurig in de boter.
-
Schep op elk bord 3 tagliatelle, 4 sint-jakobsvruchten en een beetje balsamicokaramel.
Tips
Verdrink de sint-jakobsvruchten niet in de karamel, want dan gaat hun subtiele smaak verloren.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.