Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 210°C (th. 6).
-
Snij 2 pompelmoezen elk in 6 kwartjes en scheid het vlees van de schil (door de snijdende kant van het lemmet van een mes tussen het vlees en de schil te schuiven). Pers de 3de pompelmoes.
-
Rol de visfilets op en bevestig met een houten spies. Leg in een ovenschotel en besprenkel met pompelmoessap. Kruid met peper en zout en strooi er schelpjes boter over.
-
Zet 15 min. in de oven en bewaar daarna op een warme plaats.
-
Giet het kookvocht van de vis in een kookpot, doe er de room bij, klop op en zet op een zacht vuur tot u een gladde crème krijgt.
-
Fruit de kwartjes pompelmoes met 10 g boter in een pan. Kruid met peper en zout.
-
Dresseer de filets op de borden en leg er de pompelmoeskwartjes rond. Lepel er wat saus over en besprenkel met kervel.
Tips
Tip: maak de borden goed warm voor het dresseren. Zet ze 2 min. op volle kracht in de microgolf, met een glas of kopje erop zodat ze niet beschadigd raken.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.