Saus met rode wijn

Makkelijk
0 min
€€
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

6 portie(s)
  • 3 sjalotten
  • 20 cl rode wijn Expert Club
  • 3 g gedehydrateerde kalfsfond
  • 40 g boter Pâturages
  • Zout, peper Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 5 min
  1. Pel de sjalotten en snijd ze in kleine blokjes.

  2. Neem een pan, doe hierin boter (of braadvet van eend als dit het vlees is dat je klaarmaakt) en fruit de sjalotten een drietal minuten met een beetje zout op een matig vuur.

  3. Blus dit met de rode wijn en laat het tot de helft inkoken.

  4. Giet er een glas water bij. Voeg de gedehydrateerde kalfsfond toe en laat dit lichtjes inkoken tot een smeuïge saus.

  5. Doe er de boter bij en meng voorzichtig.

Tips

Tip: deze heerlijke saus past heel goed bij je vleesbereidingen en vooral bij eend.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.