Sardienen à la boulangère

Makkelijk
60 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 12 sardienen
  • 1 kg aardappelen
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 glas droge witte wijn
  • 60 ml Buttercup olijfolie
  • 4 takjes tijm4 snufjes Espelettepeper Itinéraire des Saveurs
  • Zout Itinéraire des Saveurs
  • Peper Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 25 min
  1. Maak de sardines schoon, spoel ze en droog ze af.

  2. Schil de uien en de aardappelen en snijd ze in plakjes. Bak ze in een koekenpan in olijfolie om ze een mooie kleur te geven. Voeg de wijn, 3 takjes tijm, zout en peper toe.

  3. Leg de sardines op het bedje van groenten, overgiet met water tot de bovenkant en laat afgedekt op een zacht vuurtje in ongeveer 25 minuten gaar worden.

  4. Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd de fijngehakte knoflook toe.

  5. Bestrooi vlak voor het opdienen met tijm en peper van Espelette.

Tips

Om een te sterke visgeur in uw keuken te voorkomen, zet u de afzuigkap 10 min. voor u begint aan. Kook tijdens het koken een pan water en voeg er ¼ kopje witte azijn aan toe, zonder het deksel erop te doen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.