Salade van witloof en waterkers met gerookte eendenborstfilet en vijgen
Makkelijk
15 min
€€
De benodigde ingrediënten voor dit recept
4
portie(s)
- Vinaigrette met honing en kaneel2 el wittewijnazijn van Bouton d'Or 2 el vloeibare honing van Elodie 1 snuifje kaneel Cigalou 1 snuifje gember Cigalou 2 el olijfolie van Bouton d'Or 4 witloof 2 sucrinesla 1 bosje waterkers 1 rode ui in partjes 1 appel geschild, in plakken 4 vijgen verse, in 4 of 8 90 g eendenborstfilet gerookte Monique Ranou zout Cigalou peper Cigalou
Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
15 min
-
Vinaigrette met honing en kaneel: Meng in een kom de azijn en de honing.Voeg het kaneelpoeder en het gemberpoeder toe. Roer goed. Voeg zout en peper toe.Voeg al roerend de olijfolie toe. Zet apart.
-
Verwijder de onderkant van het witloof en de kroppen sucrinesla. Maak de bladeren los. Verwijder het onderste deel van de takjes waterkers. Meng in een slakom de blaadjes witloof, de slabladeren, de waterkers en de ui.
-
Verdeel over de borden. Voeg de appel, de vijgen en de eendenborstfilet toe. Lepel er wat vinaigrette met honing en kaneel over.
-
Heerlijk met knapperig stokbrood.
Tips
Gebruik seizoenssla.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.